ENGLISH

Pathfinder
Patfinder is a decentralised, community-driven youtube content determination application where users can determine their favorite content creator’s next move with Pathfinder’s it’s token Kilopi on the Harmony blockchain.


How to Use Pathfinder
For using the Pathfinder, you would need to Metamask wallet account and Harmony network connection.
Setting Up Metamask
1. Visit https://metamask.io/
2. Hit “Download” in the menu bar.
3. Click “Install MetaMask for Chrome”. You will be directed to the Chrome Web Store.

4. Click “Add to Chrome”.
5. On the pop up, click “Add extension”.

After adding MetaMask Extension, MetaMask will automatically open. You can also make sure it’s easily accessible in your toolbar by clicking the jigsaw icon in the top-right of the screen, and hitting the pin icon.

6. Add Harmony Mainnet


Determine Content
Before everything you have to know your content creator. For now there is only one youtube content creator on Pathfinder ecosystem. Cem Tosun’s Youtube Channel is based on crypto content and Kilopi’s future events.
Pathfinder can add more Youtube channel in the future.

Cem Tosun is a Turkish content creator and Kilopi’s CEO. He has a 13k follower on Youtube and he is using Pathfinder to determine his next video.

You can add new Project to the video list and add more vote with Kilopi(LOP) token. If you have a new Project and do you want to advertise. There is no advertise all you have to do is buy Kilopi(LOP) token or participate the airdrop’s from youtube channel.

Burn Mechanism

For every 2 lop tokens you use to vote, 1 is irreversibly burned. You can check transaction id by clicking the burnt amounts.
Kilopi(LOP) Token

You can collect Lop token on Youtube channel airdrop’s or you can buy it from tranquil finance.

https://www.youtube.com/@KilopiLOP
https://app.defira.com/#/swap?inputCurrency=0xcf664087a5bb0237a0bad6742852ec6c8d69a27a&outputCurrency=0x1791c97603b4695f53a4f1c02ca0efb74c44b310

TURKISH

 

Pathfinder Nedir?

Pathfinder, kilopi projesinin ekosistemi altında yer alan merkeziyetsiz bir oylama uygulamasıdır. Kilopi ekibinin kripto varlıkların temel analizini düzgün şekilde yaptıkları bir youtube kanalı var. Burada incelenecek olan projeler pathfinder uygulamasında oylama yapılarak belirleniyor. Uygulamada kilopi projesinin token’i olan LOP tokeni kullanarak incelenmesini istediğiniz projeyi üst sıralara çıkararak daha önce incelenmesini sağlıyorsunuz. Son incelenen video esnasında listedeki en çok oy alan proje bir sonraki incelemenin video konusu oluyor.

 

Örneğin yukarıdaki listede şu an incelenen proje Render (RNDR) olsun. İnceleme yapıldığı anda ilk sırada Polygon (MATIC) olduğu için bir sonraki videoda bu proje incelenecektir.

Polygon (MATIC) projesi incelendiği esnada en fazla oy alan proje Avalanhe (AVAX) ise sonraki videonun konusu da AVAX olacaktır. Tabi iki inceleme arasında siz istediğiniz projeye oy vererek onun üst sıralara çıkmasını ve önce incelenmesini sağlayabilirsiniz.

 

Pathfinder Nasıl Kullanılır?

Pathfinder uygulamasını kullanmak için kilopi projesinin web sayfasına giderek pathfinder uygulamasını açmanız gerekiyor.

 

Daha sonra Metamask cüzdanınızla harmony ağı üzerinden uygulamaya bağlanmanız gerekiyor. Çünkü kilopi projesi harmony ağı üzerinde bir projedir.

 

Uygulamaya bağlandıktan sonra eğer listeye yeni bir proje eklemek istiyorsanız aşağıdaki çizili olan alana projenin adını yazarak sağ tarafına da oylama için kullanacağınız LOP token miktarını girerek “create” butonuna bastığınızda istediğiniz proje listeye ekleniyor.

 

Eğer listede olan projelerden birine oy kullanmak isterseniz aşağıda çizili olan kısma ekleme yapmak istediğiniz projenin numarasını girip sağ tarafına da oylamaya eklemek istediğiniz LOP token adedini girerek “add” butonuna bastığınızda seçtiğiniz projeye kullandığınız oyları ekliyor.

 

Tabi bunun için cüzdanınızda oylamada kullanmak için LOP token ve ağ ücretini karşılamak için çok az miktarda ONE coin olması gerekiyor.

 

İnceleme Yapılan Projeler Listede Kalıyor mu?

İnceleme yapılan projeler aşağıda gördüğünüz gibi listenin sağ tarafına aktarılıyor. Bugüne kadar oylama uygulaması kullanılarak incelenen projeler ekranda sağ tarafta listeleniyor.

 

Oylamada Kullanılan LOP Tokenlere Ne Oluyor?

Oylamada kullanılan LOP teokenlerin yarısı burn ediliyor yani yakılıyor. Diğer yarısı emeği karşılığı incelemeyi yapan kişinin cüzdanına aktarılıyor. Bugüne kadar yakılan LOP token miktarı da incelenen projeler listesinin üst kısmında görülmektedir.

 

Pathfinder uygulamasının kullanımını anlatan viedoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.